Evaziune fiscală în Lugoj. Controale la comercianții de cartofi și morcovi

0
247

evaziune

Acțiune de amploare în municipiul Lugoj. Polițiștii de investigare a criminalității economice au efectuat mai multe controale la societățile comerciale din Timiș.

Astfel, ieri si zi, poliţiştii lugojeni au acţionat în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale. Echipele de control au verificat respectarea normelor referitoare la plata T.V.A. intracomunitară, concordanţa între stocurile scriptice şi faptice, documentele de provenienţă a mărfurilor, respectarea prevederilor legale în întocmirea documentelor fiscale şi contabile, respectarea condiţiilor de depozitare şi comercializare a mărfurilor alimentare şi dacă documentele de transport sunt conforme cu realitatea.

Amenzile au curs în acest sens. Astfel că oamenii legii au aplicat amenzi de 14.000 de lei și au întocmit și două dosare penale. „Au fost controlate nouă societăţi  comerciale, poliţiştii întocmind două dosare penale pentru infracţiuni de contrabandă. De asemenea, au fost aplicate nouă sancţiuni contravenţionale conform Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, în valoare de 14.000 de lei”, spun reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Totodată, au fost confiscate 90 pachete de ţigări de contrabandă, 180 kg de legume şi contravaloarea a 10 kg de carne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.