Primăria așteaptă propuneri de la cetățeni pentru statuile din Centrul istoric

0
1053

statui

Șapte noi statui vor fi amplasate în centrul istoric al Timişoarei, la finalul proiectului de reabilitare.  Potrivit edilului Nicolae Robu, obiectele de artă urbană vor putea fi admirate pe străzile Mercy, Eugeniu de Savoya, Vasile Alecsandi, Carusso și în Piața Libertății.

Pentru Piața Libertății municipalitatea a propus deja o primă variantă. Acolo ar putea fi amplasată statuia Jeanettei von Grath, prima iubită a lui Beethoven, care a locuit în Cazinoul Militar din Piața Libertății în a doua jumătate a secolului al XVII-lea. „La extreme s-ar afla fie orientarea înspre persoanje istorice, fie orientarea înspre persoaneje moderne sau obiecte care să fie inspirate din contemporaneitate. Spre exemplu, o idee care a fost lansată ar fi ca în Piața Libertății să fie statuia unei femei elegante în haine de epocă pentru a evoca povestea Jeanettei von Grath, prima iubită a lui Beethoven”, explică primarul Nicolae Robu.

Deocamdată nu s-a stabilit dacă vor fi statui ale unor personaje istorice legate de Timişoara sau de artă modernă, iar cetăţenii sunt invitaţi să facă sugestii. Propunerile pot fi trimise la adresa lacramioara.condea@primariatm.ro.

Lucrările din centrul istoric al Timișoarei trebuie finalizate până la sfârșitul acestui an, altfel municipalitatea va pierde finanțarea europeană.

(sursa foto: www.mediafax.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.