Spectacolul ”Rhythm of the Dance” vine la Timișoara pe 30 aprilie

0
386

irlandezi afis

Treizeci de prosoape, două role de bandă adezivă Gaffa și două călcătoare cu aburi pentru costume… Sunt câteva dintre cerințele artiștilor irlandezi care vor susține  în 30 aprilie cel mai spectaculos eveniment coregrafic al anului la Timișoara, spectacolul ”Rhythm of the Dance”. Ineditul moment va avea loc de la ora 19, pe scena Operei Naționale.

Campionii mondiali ai dansurilor irlandeze nu au pretenții exagerate de la organizatorii turneului lor în România: vor apă plată, mâncare românească, dar ușoară, fructe autohtone bio. În schimb, rider-ul tehnic al evenimentului este “unul dintre cele mai detaliate și provocatoare ale unui eveniment organizat vreodată în România”, dezvăluie organizatorii. Mii de leduri, dispozitive de ceață, proiectoare, lasere, console de mixaj Yamaha, un inovator proiect de light design, pardoseală de dans de tip Marley și numeroase alte condiții tehnice, precizate până la detalii infime, sunt cuprinse în document.Interdicțiile sunt chiar mai categorice decât pretențiile: spre pildă, sub nicio formă nu se acceptă acoperirea scenei cu mochetă sau cu alt material sau elemente scenice pe roți.

”Rhythm of the Dance”, un show  de  Mark C. Tynan , a fost  vizionat de  5 milioane de spectatori din  peste 50  de țări. Poem epic ce recompune coregrafic călătoria celților de-a lungul timpului, acest spectacol arată că oamenii își pot făuri singuri destinul când sunt uniți. Este un show în care arta dansului, măiestria muzicii, imaginația și talentul impresionant al dansatorilor se îmbină perfect cu cele mai performante efecte de sunet și lumină.

Un spectacol fascinant susținut de trei tenori, un band  tradițional irlandez și  20 de dansatori. Încă de la înființare, în 1999, Compania Națională de Dansuri a Irlandei, care interpretează Rhythm of the Dance, condusă de Mark C. Tynan – coregraful care a creat spectacole pentru celebrul Michael Flatley, a strâns în jurul său milioane de fani și a susținut turnee pe tot mapamondul.

Biletele pentru unica reprezentație a spectacolului ”Rhythm of the Dance” la Timișoara  se vând la Agenția Operei  și costă, pe categorii de loc, 200, 150 și 100 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.