De ce eu?”, proiecții speciale la Casa Artelor din Timișoara în acest weekend

0
225

Echipa De_ce_eu-Premiera-Palatul_Copiilor-foto Adi Marineci2

După ce a fost văzut de peste 45.000 de spectatori în România, filmul politic “De ce eu?”, în regia lui Tudor Giurgiu, revine la Timișoara cu două proiecții speciale la Casa Artelor, pe 28 și 29 martie, de la ora 19.00. Biletele costă 10 lei și pot fi cumpărate de la Cafeneaua Klapka (str. Augustin Pacha, nr. 8), de joi până duminică, între orele 17:00 – 19:00.

“De ce eu?” a avut premiera mondială la Festivalul de la Berlin și rulează în cinematografele din România din 27 februarie. Recent, a câștigat Premiul Uniunii Criticilor de Film din Bulgaria pentru cel mai bun film din Balkan Competition, la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Sofia.

În paralel cu filmul a fost lansată și campania „Singur împotriva tuturor”, inițiată de echipa “De ce eu?”, Expert Forum (EFOR) și HotNews.ro. Este un demers de încurajare a luptei împotriva presiunilor de orice tip, exercitate de către șefi de instituții, politicieni sau magistrați împotriva celor mulți care lucrează în sistem, fie el public sau privat.

Emilian Oprea2

Thriller-ul politic este inspirat de cazul real al procurorului Cristian Panait, care s-a sinucis în 2002, la doar 29 de ani, în contextul anchetei asupra unui alt procuror și a presiunilor exercitate asupra sa.

Cristian este un tânăr procuror idealist care încearcă să rezolve un complicat caz de corupție în tumultuosul context social-politic din România anilor 2000. El investighează cazul unui coleg procuror suspectat de luare de mită, fals şi uz de fals, sustragere de documente. Ancheta are însă implicaţii la nivel extrem de înalt și îi spulberă tânărului magistrat încrederea în justiţie. Încercînd să descopere adevărul, Cristian intră într-o zonă periculoasă și se expune unor revelații dureroase și neașteptate.

Personajul inspirat de Panait este jucat de Emilian Oprea, actor la Teatrul „Maria Filotti” din Brăila, aflat la debut în rol principal într-un lungmetraj de cinema. Distribuția este întregită Mihai Constantin, Andreea Vasile, Dan Condurache, Liviu Pintileasa, Mihai Smarandache, Alin Florea, Lucreția Mandric, Sore Mihalache, Ionuț Caras, Virgil Ogășanu.

Andreea Vasile, Emilian

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.