FOTO: Primăvara în orașul imperial: vacanță la Viena

0
1309

belvedere

Probabil că nu există timişorean pasionat de călătorii care să nu fi trecut măcar o dată prin Viena. Cei care nu au ajuns au urmărit, probabil, imagini din maiestuoasa capitală austriacă, admirând aerul imperial şi dorindu-şi să fie parte din povestea vieneză, măcar pentru o vreme. Viena este una dintre destinaţiile obligatorii pentru oricine este pasionat de frumos.

Karlskircheapap

Agenţia de turism Ultramarin vă propune în această primăvară un weekend în oraşul de suflet al lui Mozart, cu un itinerar fascinant, din care vă veţi întoarce infinit mai bogaţi sufleteşte şi vizual. De îndată ce ajungi în Viena, te impresionează deopotrivă aerul plin de istorie şi de respect degajat de arhitectura superbă a clădirilor, eleganţa vienezilor chiar şi pe stradă, civilizaţia din trafic şi din instituţii. Unul dintre simbolurile Vienei este Stephansdom.

viena

Construcția catedralei Sfântului Ștefan a început în secolul al XII-lea, dar a fost terminată abia în anul 1433. Biserica este unul dintre monumentele gotice de primă importanță ale Austriei, iar acoperișul său constituit din 230.000 de țigle colorate este absolut superb. Cel mai înalt turn al domului este cel din partea de sud, care măsoară 137 de metri, iar o scară permite vizitatorului pătrunderea în turn, oferindu-i o minunată priveliște de la o înălțime de 70 metri. Turnul din partea de nord nu a fost finalizat, însă un lift vă poartă la o înălțime de 60 de metri, de unde puteți admira o panoramă superbă.

vienna

Palatul Schonbrunn, în apropierea căruia se află şi cea mai veche grădină zoologică din Europa, a servit, din secolul al XVIII-lea până în 1918, drept reședință de vară a Casei de Habsburg. În prezent, pot fi vizitate 45 din cele 141 de camere ale castelului. Printre acestea, camera lui Napoleon Bonaparte, cabinetul chinezesc sau marea galerie. Ultramarin vă recomandă să nu rataţi o vizită la Palatul Hofburg, un complex arhitectural care s-a extins continuu.

Vienna

La ora actuală, edificiul cuprinde 18 corpuri și 19 spații exterioare. El este sediul președintelui republicii federative austriece, adăpostește mai multe muzee (Muzeul de Artă Populară, colecții de instrumente muzicale, Camera Armelor, colecții ale Muzeului de Istorie a Artei, Muzeul „Sisi”),precum și Biblioteca Națională a Austriei.

opera

Ar trebui pagini întregi ca să descriem pe scurt doar palatele. La fel ar trebui să facem cu muzeele, instituţiile de cultură sau poveştile marilor personalităţi ce au trăit şi creat la Viena. Nimic nu se compară însă cu impresiile adunate cu propriul suflet la faţa locului – amintiri a căror frumuseţe vă va urmări toată viaţa. Detaliile excursiei organizate de Agenţia de turism Ultramarin la Viena le găsiţi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.