CCIAT continuă cursurile gratuite în domenii non-agricole pentru persoanele din mediul rural

0
238

someri

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş continuă organizarea cursurilor gratuite de formare profesională și calificare în domenii non-agricole destinate persoanelor din mediul rural. Este vorba despre Competențe antreprenoriale – 75 persoane (5 grupe x 15 persoane); Competențe IT – 48 persoane (3 grupe x 16 persoane); Operator introducere, validare și prelucrare date – 1 grupă x 24 persoane; Lucrător în comerț – 1 grupă x 24 persoane.

Cursurile vor avea loc în perioada aprilie – august 2015, la Centrul Regional de Afaceri și respectiv, în comuna Moșnița Nouă, sat Urseni.

Cursurile se adresează persoanelor inactive, șomerilor, persoanelor ocupate în agricultura de subzistenţă, cu proritate femei și tineri – viitori întreprinzători, manageri şi angajaţi de firme  din domenii non-agricole, cu domiciliul în mediu rural.

În prezent, împreună cu partenerul de proiect transnațional – H3000 Development Consulting Austria se lucrează la adaptarea metodologiei de lucru pentru activitatea de consiliere și orientare profesională la standardele europene.

Proiectul ”RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă” vizează îmbunătăţirea calităţii resurselor umane în zonele rurale, în contextul asigurării unui suport eficient şi de calitate pentru facilitarea accesului la ocupare în activităţi non-agricole.

Rezultatele aşteptate în proiect vor contribui la dezvoltarea unei reţele profesionale care să faciliteze accesul persoanelor din grupul ţintă la schimbul de bune practici şi adaptarea în funcţie de regiune, având ca rezultat dezvoltarea lor profesională cât şi pentru cei care doresc iniţierea unei activităţi economice independente în domenii non-agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.