Studenţii români ar putea primi burse de studii în Coreea de Sud

0
280

Ardelean Coreea 1

Senatorul PNL de Timiș Ben-Oni Ardelean s-a întors dintr-o vizită oficială în Coreea de Sud cu vești bune pentru studenții români care sunt interesați de bursele de studiu  în această țară.  Pe parcursul vizitei, senatorul liberal a avut întâlniri cu mai mulţi reprezentaţi ai mediului de afaceri, care s-au arătat extrem de interesaţi în a investi în România, relaţiile economice cu Coreea de Sud  fiind considerate  extrem de importante pentru statul român.

În perioada în care s-a aflat în Coreea de Sud, senatorul  Ben-Oni Ardelean, pe lângă discuții punctuale pe teme legate de educație, economie și alte subiecte de interes, a avut o serie de întâlniri la nivel de Parlament şi Guvern, precum şi cu mediul de afaceri din această ţară.

Ardelean Coreea 2

Vizita a inclus și un dineu cu Preşedintele Coreei de Sud – dna Park Geun-hye, o recepţie la care a participat și Vice-Premierul Hwang Woo Yea, Ministrul Educaţiei, precum şi întâlniri în cadrul Parlamentului.“Îmi doresc intensificarea relaţiilor dintre cele două ţări, atât la nivel diplomatic, însă şi cultural, universitar şi economic. Am propus câtorva universităţi să dea burse de studii pentru studenţii români, pentru ca aceştia să cunoască mai bine cultura şi civilizaţia coreeană, pentru a crea punţi de dialog între cele două popoare. Totodată, consider că schimburile comerciale pot fi intensificate, existând un mare potenţial în această privinţă”, a declarat preşedintele grupului de prietenie coreeană-română din Parlementul Sud Coreean Woo Sang Ho.

Preşedintele Comisiei de Politică Extenă a Parlamentului, dna Na Kyung-Won a declarat în cadrul acestor întâlniri: “Contăm pe sprijinul României în vederea pregătirii procesului de unificare, având în vedere experienţa pe care dumneavoastră o aveţi de tranziţie de la comunism la democraţie, cu toate implicaţiile şi provocările ce acest proces le implică”.

Parteneriatul dintre cele două țări are tradiție, numai pe parcursul anului trecut mai mulţi demnitari sud coreeni vizitând România. Ca semn de apreciere față de implicarea de peste zece ani a senatorului Ardelean în menținerea și îmbunătățirea acestor relații bilaterale, aceștia i-au înmânat o distincţie în cadrul Parlamentului Sud Coreean. Din delegaţia română a făcut parte şi deputatul Ioan Cupşa, preşedintele Grupului de Prietenie Româno-Coreeană din Parlamentul României.

Ardelean Coreea S presedinte

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.