Climate Launchpad caută 1000 de idei Cleantech de combatere a schimbărilor climatice

0
239

launchpad

Studenți, start-up-uri, antreprenori, cercetători și angajați hotărâți să își înceapă propria afacere sunt invitați să-și prezinte ideile lor Cleantech. CCIA Timiș în calitate de partener oficial în România al Programului Climate-KIC anunță lansarea în România a celei de-a doua ediții a celei mai mari competiții de idei de afaceri din domeniul tehnologiilor ecologice din Europa.

Toate ideile vor fi jurizate în funcție de impactul acestora asupra schimbărilor climatice, potențialul de creștere, competențe și entuziasm. Termenul limită de aplicare pentru România este 5 mai 2015. Competiția constă într-o tabără de afaceri de două zile și o serie de sesiuni de coaching axate pe pregătirea participanților pentru finala națională unde își vor prezenta planul de afaceri în fața unui juriu profesionist. Trei finaliști din fiecare țară vor intra in finala europeană care va avea loc în septembrie anul acesta în Olanda.

Climate KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa, concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public. Climate KIC este una dintre cele trei Comunități ale cunoașterii și inovării care au fost create în 2010 de către Institutul European de Inovare și Tehnologie.

Climate Launchpad 2015 este deschis pentru înscrieri în 23 de țări europene: Austria, Belgia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Germania, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Țările de Jos, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, Suedia și Regatul Unit.

Câștigătorul finalei europene va primi un premiu în bani de 10.000 €, locul al doilea 5.000 €,  iar locul al treilea 2.500 €. „Vedem oportunități excelente pentru întreprinderile inovatoare în combaterea schimbărilor climatice. Această competiție sprijină identificarea celor mai bune idei și conectarea în rețeaua pan-europeană Climate KIC a antreprenorilor, universităților, companiilor și investitorilor. Împreună formăm economia de mâine„, spune Frans Nauta, director adjunct Antreprenoriat Climate-KIC.

”A câștiga un concurs de start-up-uri este un lucru, dar a câștiga ClimateLaunchpad este ceva complet diferit. Se crează o șansă  reală de a-ți transforma start-up-ul într-un succes, cu tot sprijinul de specialitate la care ai putea spera„, declară Pim Janssen, participant la competiția 2014 și co-fondator al Desolenator.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.