Proiectul de extindere a troleibuzului 11 până în comuna Ghiroda prinde contur

0
579

troleibuz 11

Proiectul de extindere a troleibuzului 11 până în comuna Ghiroda prinde contur. Acesta este un proiect de parteneriat între Primăria Timișoara, respectiv Primăria Ghiroda, pe fonduri europene.

Este vorba atât de extinderea infrastructurii electrice, cât şi de realizarea a zece noi staţii, care vor deservi comuna Ghiroda. Mai bine de 4.000 de locuitori din Ghiroda vor beneficia de acest mijloc de transport electric, ecologic și mai ieftin. Lucrările sunt în stadiul de execuție, în proporție de peste 50%, anunță primarul localității Ghiroda, Dorel Cădariu. Durata de implementare a proiectului este de 15 luni.“Anul acesta se va finaliza. E un proiect benefic pentru locuitori. Ca să nu mai vorbim de partea ecologică, înlocuirea transportului pe motorină, mai ales autobuzele care genereaza poluare cu transport electric”, spune primarul localității Ghiroda, Dorel Cădariu.

Potrivit edilului comunei, acest transport este ecologic și are pe traseu două stații de transformare: una la intrare în Ghiroda și alta la Pădurea Verde. “Transformă curentul alternativ în curent continuu. Avem hârtie scrisă de la proiectant și Mediu în care proiectantul își asumă faptul că nu este nociv pentru sănătate și cei care locuiesc aproape de această stație de transformare a curentului. Pe traseu cablurile de cupru sunt îngropate în pământ”, precizează Dorel Cădariu.

În prezent troleibuzul 11 întoarce în fața Strandului Tineretului. El va continua pe Calea Lugojului până la intrarea în Ghiroda, pe Strada Victoria, strada Ialomiței, strada Dunărea, Aleea Ghirodei, va intra prin municipiul Timișoara. Proiectul are o valoare totală de 24,6 milioane de lei, dintre care 19,7 milioane fonduri nerambursabile de la UE.

(sursa foto: www.enational.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here