Gara de Nord din Timișoara, o altă înfățișare

0
372

gara de nord

Gara de Nord din Timișoara a fost igienizată. Costul reparațiilor se ridică la aproximativ 500.000 de lei, bani de la bugetul Regionalei Timișoara.

Gara de Nord ar fi trebuit modernizată printr-un proiect amplu, dar din cauza unor litigii proiectul a fost blocat. Lucrările de igienizare a gării au început după ce Poliția Locală a început să pună presiune și să dea amenzi din cauza mizeriei din gară. La mai bine de un an de când primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a inspectat Gara de Nord, edilul a făcut o nouă vizită astăzi pentru a verifica dacă lucrurile s-au schimbat. „Noi am vrut să punem o presiune, să forțăm o intervenție pentru că erau mult prea mulți ani acumulați în care mereu s-a așteptat să se soluționeze acel litigiu și să se înceapă lucrări de anvergură. Clădirea a ajuns să fie o rușine pentru oraș. Văzând că nu se întâmplă nimic am decis să intervenim mai în forță și să aplicăm amenzi. A fost o reacție imediată din partea conducerii Regionlalei și s-a cerut o păsuire pentru a se face reparații. La o primă privire fațada dinspre bulevard arată altfel decât era înainte”, afirmă edilul Nicolae Robu.

gara de nord tm

De cealaltă parte, șeful regional al CFR Infrastructură, Alexandru Simu, spune că gara este departe de ce ar trebui să aibă Timișoara.”E un contract pe reparații și intervenții, e contractul acesta care se referă doar la reparații și igienizarea fațadei principale. Urmează ca anul acesta să reabilităm partea dinspre linii, tot cu resurse proprii. De la minister sperăm să primim bani pentru ceea ce era prevăzut în vechiul proiect, se vehicula o sumă de 1,5 milioane de euro, pentru că proiectul a fost finalizat în procent de 30%”, explică Alexandru Simu, directorul Regionalei Timișoara.

gara de nord 2Totodată, șeful regionalei spune că buticurile din zonă vor avea aceeași culoare. „Eu am discutat inclusiv la București și intenționez să fac o zonă specială pentru chioșcuri, toate de o anumită formă. Și în București orn nu sunt tot felul de chioșcuri și chioșculețe. Nu e normal când vii la gară să nu poți să circuli și să dai cu capul de tot felul de agenți comerciali”, spune  directorul Alexandru Simu.

11032086_10203626352210663_1831626625_o

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.