Nicolae Robu: „Cinci milioane într-un an este o bătaie de joc”. Vezi la ce se refera edilul.

0
220

spital-copii-Custom1

Cinci milioane de lei este suma pe care a primit-o Timișoara de la Guvern în acest an. Mult prea mică, este de părere Nicolae Robu care speră să primească cel puțin încă pe atât. Banii sunt pentru continuarea lucrărilor de la noul corp al Spitalului de Copii “Louis Țurcanu”.

Executivul a decis să aloce în total 10 milioane de lei, iar jumătate din bani au fost trimiși anul trecut. Între timp, lucrările avansează, dar edilul spune că „nu va sta în genunchi pe la uși” să ceară bani de la București. „Pentru Spitalul de Copii, anul acesta, am primit cinci milioane de lei, dintr-o investiție de 100 de milioane. Am primit cinci milioane anul trecut, iar anul acesta alte cinci milioane. Asta e tot ce a primit Timișoara. Cinci milioane într-un an este o bătaie de joc. Eu speram să primim minumum zece milioane de lei. Noi mergem cu lucrările înainte, iar acolo se lucrează într-un ritm foarte alert”, spune primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

De cealaltă parte, edilul promite firmei care execută lucrările că va încasa banii la timp, chiar daca suma alocată de Guvern este mică. „Eu am adus garanții firmei că își va primi banii pentru că multe dintre firme au fost duse la faliment pentru că au fost puse să facă lucrări, iar când era vorba de plată nu și-au mai primit banii. Dacă nu vin banii de la Guvern, vom face rectificare, vom da mai mulți bani de la bugetul local, dar firma nu va avea dificultăți cu Primăria Municipiului Timișoara”, precizează Nicolae Robu.

Edilul spune că va continua demersurile pentru a trimte adrese către Ministerul Sănătății și Guvern, în speranța alocării de fonduri pentru proiectele majore ale Timișoarei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.