Autoritățile desfășoară controale mixte de prevenire în Timiș

0
239

Gataia-judetul-timis-inundatii-084

Autoritățile județene verifică şcolile din Timiș care au încălzire pe gaz metan. Potrivit prefectului Eugen Dogariu, este o acţiune de prevenire şi de remedierea a unor eventuale probleme. Activitatea este coordonată de ISU Banat în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean.

Acțiunea vine în urma nefericitului eveniment de acum două săptămâni de la Tâncăbești, unde mai mulți copii au fost intoxicați cu gaz. “Săptămâna trecută am început un control cu echipe mixte la școlile unde există încălzire pe gaz pentru a verifica sistemele și cazanele din școlile respective”, spune Eugen Dogariu, prefectul județului Timiș.

Tot în această perioadă, o comisie mixtă constituită la nivelul Prefecturii verifică şanţurile, rigolele şi cursurile de apă. Sunt vizate zonele în care ar putea apărea probleme, cum ar localităţile Jimbolia, Otelec, Valcani şi Cenad. “Vrem să facem această activitate cât mai repede, încât să putem remedia problemele pe care le întâlnim. Sunt multe zone în judeţul Timiş unde au apărut deja probleme legate de băltiri şi de potenţiale inundaţii. Aici este cod galben şi faza I (de depăşire a cotelor inundaţiilor) este depăşită. Vin apele din judeţul Caraş-Severin, în special din zonele de munte, unde mai există ceva zăpadă”, precizează prefectul Eugen Dogariu.

Prefectul spune că în multe zone, proprietarii de case nu curăță șanțurile și rigolele, iar apele le invadează proprietățile. „Oamenii nu curăţă rigolele sau rigola respectivă este astupată ori închisă din diferite motive. Degeaba cetăţeanul de la numărul 1, 3, 5, 7 curăţă, dacă la vecin rigola este închisă, din cauză că şi-a acoperit canalul ca să poată să treacă cu maşina. Se lasă măsuri de îndeplinire şi se dau şi amenzi. Aici au atribuţii inclusiv primarii şi comitetele locale de situaţii de urgenţă, care din păcate nu întotdeauna intervin”, adaugă Eugen Dogariu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.