PNL întocmește programul de guvernare

0
288

Ben Oni Ardelean

Liberalii au încheiat întocmirea programului de guvernare cu care vor să vină la putere, anunță senatorul Ben Oni Ardelean. Forma finală a acestuia va fi prezentată la sfârșitul acestei luni. Până atunci va fi dezbătut în comisiile de specialitate, urmând să fie adoptat de forurile competente ale Partidului National Liberal. „Vrem să avem un program de guvernare coerent. Nu se discută în momentul acesta despre oameni, despre miniștri, viitori miniștri. În acest moment discutăm despre idei politice, despre program politic, despre guvernare, despre administare a tot ceea ce însemnă guvernanța din România și cred că lucrul acesta este imperaiv să-l avem bine definit”, afirmă senatorul PNL, Ben-Oni Ardelean.

La întocmirea programului lucrează 18 comisii din cadrul partidului. Președintele Comisiei de politică externă din cadrul PNL, senatorul Ben Oni Ardelean, spune că planul de guvernare al liberalilor nu este format în jurul axei București-Londra-Washington sau București-Berlin-Washignton. “Povestea asta a axelor, din punct de vedere a teoriei politice în zona de relații internaționale este o mare abureală! Poți să vii mâine să propui alte axe, etc. Din punct de vedere practic, în zona diplomației lucrurile sunt foarte fluide. Singurul lucru care trebuie să primeze în politica internațională este  interesul național în momentul respectiv”, adaugă Ben Oni Ardelean.

Totodată, senatorul de Timiș, Ben Oni Ardelean, spune că în realizarea programului de guvernare al PNL ar trebui atras și mediul academic. Liberalii au în vedere în acest program și reducerea abandonului şcolar, stoparea migraţiei medicilor, dezvoltarea infrastructurii sau combaterea evaziunii fiscale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.