Percheziţii domiciliare la proxeneții din vestul țării!

0
255

perchezitii-Timis

Mai multe percheziții domiciliare au avut loc în această dimineață în vestul țării. Echipele speciale în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Timişoara au efectuat cinci percheziţii pentru destructurarea unor grupări infracţionale.

Acestea sunt bănuite de trafic de persoane şi trafic de minori. Totodată, trei dintre membrii acestei grupări sunt bănuiţi că s-ar fi folosit de documente falsificate pentru obţinerea unor credite bancare ilicite.“Poliţişti ai Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Timiş, au efectuat cinci percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Timiş, în vederea destructurării unei grupări infracţionale specializate în comiterea mai multor infracţiuni de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism”, spun  reprezentanţii IPJ Timiş.

Poliţiştii au pus în aplicare 11 mandate de aducere, persoanele depistate fiind duse la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, pentru audieri.

Din cercetările oamenilor legii a reieşit faptul că, începând cu luna august 2013 şi până în prezent, 11 membri ai grupării infracţionale, cu vârste cuprinse între 23 şi 49 de ani, ar fi racolat şi exploatat sexual mai multe tinere, printre care şi minore. Victimele ar fi fost plasate în mai multe localuri de noapte, cu profil de striptease, atât în Timişoara, cât şi în cluburi de acelaşi profil din Viena, Austria.

În majoritatea cazurilor, membrii grupării s-ar fi folosit de ameninţări şi violenţe pentru a menţine controlul asupra tinerelor, iar sumele de bani susceptibil de a proveni din practicarea prostituţiei le-ar fi revenit în totalitate.

Poliţiştii au mai stabilit că, la sfârşitul anului 2013, trei dintre membrii grupării ar fi obţinut credite cu documente false, obţinute în numele unor persoane angajate fictiv, intrând, astfel, în posesia a 3.800 de euro. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, trafic de persoane, trafic de minori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.