Aproximativ 30.000 de pachete cu alimente de la Uniunea Europeană au rămas în depozitul Primăriei Timișoara. Este vorba despre alimentele subvenţionate de Uniunea Europeană pentru persoanele defavorizate, nedistribuite chiar şi după cea de-a doua etapă de distribuire.
Reprezentanţii Prefecturii spun că alimentele vor ajunge la familiile nevoiaşe şi vor fi redistribuite persoanelor care au primit deja şi care se încadrează în anumite condiţii.
Potrivit prefectului Eugen Dogariu, în Timiş au sosit aproximativ 131.000 de pachete, din care s-au distribuit 96.000, iar acum mai sunt în depozite circa 29.000 de pachete, care au rămas din diferite motive. Aproximativ 5.200 de pachete au fost distribuite în judeţul Arad, care a rămas fără alimente. “Suntem în etapa de redistribuire către beneficiari a cutiilor care au rămas cu aceste ajutoare. Prima categorie care le va primi sunt beneficiarii venitului minim garantat, dacă mai rămân vor primi familiile monoparentale, şomerii, pensionarii care au sub 400 de lei venit lunar, până la ultima categorie prevăzută de Hotărârea de Guvern. Nu cred că se va ajunge şi în cea de-a patra etapă de redistribuire, întrucât nu au rămas chiar atât de multe materiale, având în vedere că s-a realizat o compensare cu judeţul Arad”, susține prefectul județului Timiș, Eugen Dogariu.
De cealaltă parte, subprefectul județului Timis, Zoltan Marosszy, spune că cele mai multe pachete cu alimente au rămas în depozitul Primăriei Timişoara – 14.440, Lugoj – 1.310, Jimbolia – 610. “Sunt comune în care distribuirea a fost făcută complet, sunt altele unde au rămas doar câteva, spre exemplu la Sânpetru Mare au rămas 4 pachete, la Coşteiu însă 232 de pachete. Primarii vor întocmi listele cu beneficiari şi vor primi în ordine alfabetică până când vor fi predate toate. Nu credem însă că o să fie mai multe etape, deşi conform hotărârii de Guvern sunt 7 etape, dar credem că în perioada imediat următoare vor finaliza acest proces de distribuire”, spune subprefectul judeţului, Zoltan Marosszy.
Conform hotărârii de Guvern, alimentele de la Uniunea Europeană care nu sunt ridicate de către beneficiari nu pot fi donate spitalelor sau centrelor sociale, ci trebuie să ajungă tot la beneficiarii de pe liste. În această situaţie, au fost organizate șapte etape. Astfel, în prima etapă vor fi distribuite persoanelor cu venit mai mic de 400 de lei, în cazul în care nici în această etapă nu va fi lichidat stocul, se va trece distribuirea la cea de-a doua categorie, în care intră familiile monoparentale, apoi şomerilor, pernsionarilor şi tot aşa până la ultima categorie. Fiecare etapă însă se va desfăşura pe parcursul a trei zile, ceea ce înseamnă că în cel mult 21 de zile distribuirea alimentelor va fi finalizată. Localităţile care au finalizat procesul de distribuire a alimentelor sunt Dumbrăviţa, Belinţ, Tomnatic, Margina.
Pe saitul dumneavoastra am gasit doar informatii bine informate. Te admir pentru stilul in care expuneti opinia in aceasta pagina.