Elevii navetişti din Timiş vor primi banii de la Ministerul Educației

0
260

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Elevii timişeni care fac naveta vor primi din această săptămână restanţele la decontul pentru abonamente. În total este vorba de 546 de mii de lei, sumă ce acoperă lunile noiembrie – decembrie 2014 şi ianuarie 2015. Pe lângă aceste restanţe, elevii ar mai avea de primit de la minister bani neachitaţi pentru alte şase săptămâni.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, aproximativ cinci mii de elevi din județul Timiş fac zilnic naveta. Aceștia își plătesc abonamentele pe mijloacele de transport, din propriul buzunar, după care, Ministerul Educației le decontează întreaga sumă.

Problema banilor pentru navetă nu este una nouă, anul trecut elevii s-au confruntat cu aceeaşi situaţie. Ministerul Educaţiei a decontat atunci o parte din bani, însă datoriile nu au fost acoperite în totalitate.

Ministerul Educației, prin Inspectoratele Școlare Județene, trebuie să deconteze integral abonamentele elevilor care fac naveta de la o distanță mai mică de 50 de kilometri. Pentru cei care fac naveta de la distanțe mai mari este decontată doar contravaloarea a opt călătorii dus – întors.

(Sursa foto: www.liderdeopinie.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.