Județul Timiş pe locul trei în top la capitolul exporturi

1
476

exporturi timis

Judeţul Timiş are cea mai mare creştere a exporturilor la nivel naţional. Astfel că în primele zece luni ale lui 2014, volumul exportului a crescut cu aproape un miliard de euro comparativ cu aceeaşi perioadă din 2013.

La nivel national, județul Timiş se află pe locul trei după Bucureşti. Judetul Argeş are o valoare a exporturilor de 4, 12 miliarde de euro. Pe locul 4 se află Aradul, cu 2, 4 miliarde de euro, de asemenea pe creştere cu 420 de milioane de euro.

Potrivit primarului Nicola Robu, principalele domenii în care județul Timiş este exportator sunt IT-ul şi automotive. “Municipalitea facilitează creşterea afacerilor din Timişoara dar şi apariţia afacerilor noi. Am creat fronturi de lucru pentru firme care au capacitatea să facă export şi municipalitatea asigură în Timişoara un climat propice pentru bunul mers al afacerilor. Investitorii au culoar de viteză în Primăria Timişoara, îi tratăm cu toată atenţia şi tot spijinul pentru a-şi pune în practică investiţiile”, spune edilul Nicolae Robu.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.