Week-end-ul în care sărbătorim venirea primăverii se apropie cu paşi repezi, motiv pentru care IULIUS MALL TIMIŞOARA a pregătit evenimente deosebite: expoziţie de mărţişoare, teatru de păpuşi, ateliere creative şi spectacol de muzică.
Îndrăgita tradiţie a dăruirii unui simbol care marchează sosirea primăverii este laitmotivul târgului „Expo Mărţişor”, care se desfăşoară în perioada 26 februarie – 1 martie 2015, la demisolul mall-ului. Evenimentul reuneşte 25 de expozanţi, care au pregătite cele mai frumoase mărţişoare, clasice sau artistice, unele lucrate manual, cu talent şi migală, pentru a fi dăruite persoanelor dragi.
Sâmbată, 28 februarie, la ora 16.00, „Salvaţi Copiii” Timişoara şi Sigur.Info îi invită pe toţi cei interesaţi la o dezbatere cu tema „Soluţii digitale la probleme actuale”, cu prilejul finalizării activităților a celei de-a opta ediții a „Zilei Siguranței pe Internet”. Cei prezenţi la eveniment vor afla rezultatele unui studiu complet pe această temă şi vorbi despre importanţa pregătirii şi a formării elevilor pentru utilizarea tehnologiei şi integrarea resurselor digitale în educaţie. Totodată, cei mici vor avea parte de ateliere de creaţie, facepainting şi vor colora planşe tematice. Evenimentul va avea loc la etaj, în zona pentru copii.
În prima zi calendaristică de primăvară, zeci de copii talentaţi de la Şcoala de Arte Timişoara vor urca pe scena de la etajul mall-ului, pentru a încânta publicul cu un spectacol de muzică. Evenimentul „Mărţişorul bănăţean” va începe la ora 17.00, cu reprezentaţii artistice oferite de cursanţii claselor de canto muzică uşoară, pian, vioară, orgă electronică, teatru, balet şi dans modern. De asemenea, elevii claselor de artă decorativă, pictură şi grafică au pregătit un work-shop, unde vor confecţiona mărţişoare, prin diferite tehnici.
Duminică, prichindeii au parte de un program special. De la ora 12.00, copiii sunt invitaţi în food court-ul IULIUS MALL, la o nouă piesă de teatru cu păpuşi. Marionetele vor prinde viaţă şi le vor istorisi piticilor întâmplările lui Prâslea cel Voinic, în căutarea merelor de aur”.