Florian Zanfir suspendat din funcție! Vasile ar putea reveni?

0
360
Florin-Zanfir

 Florin-Zanfir

Consiliul Județean Timiș a rămas de astăzi fără un vicepreședinte. Forian Zanfir a fost suspendat din funcția pe care o deținea, cea de vicepreședinte CJ Timiș. Anunțul a fost făcut de președintele CJ Timiș, Titu Bojin.

Suspendarea lui Florian Zanfir vine după ce instanța i-a dat câștig de cauză fostului vicepreședinte CJT Marian Vasile, care a fost înlocuit din funcție în vara anului trecut. Astfel că Florian Zanfir va rămâne simplu consilier județean. „A fost o acţiune în instanţă a lui Marian Vasile. El, în calitate de reclamant, eu am ajuns să intru în procesul ăsta în calitate de pârât şi am ajuns în prima instanţă la Tribunal, s-a hotărât anularea hotărârilor emise atunci şi suspendarea lor până la finalizarea procesului. Am intrat şi eu, pentru că sunt nevoit, în proces, mi-am luat avocat şi până se pronunţă Curtea de Apel sunt suspendat. Suspendarea intră în vigoare de azi şi până la finalizarea procesului. Motivarea este că înlocuirea lui Marian Vasile trebuie făcută în şedinţă ordinară şi nu extraordinară. Rămân consilier judeţean şi din funcţia de vicepreşedinte sunt suspendat”, a afirmat Florian Zanfir.

Marian Vasile a câştigat în primă instanţă procesul în care atacă în contencios-administrativ această decizie. Acesta a fost schimbat din funcţie în iunie 2014, într-un plen extraordinar, cu votul a 20 de consilieri PSD, PC şi PP-DD.

Fostul vicepreședinte al Consiliului Județean a declarat că această decizie este ilegală şi abuzivă şi a atacat-o în instanţă. Astfel, în 21 ianuarie, prima instanţă i-a dat lui Marian Vasile câştig de cauză, dar nu este o decizie definitivă, aceasta urmând să fie atacată de către reprezentanţii Consiliului Judeţean Timiş.”Astăzi am primit comunicarea oficială a deciziei care spune foarte clar două lucruri extrem de importante: câștigarea primului proces, dar și suspendarea efectelor hotărârilor Consiliului Județean până la soluționarea definitivă a cazului la Curtea de Apel, care este executorie.Îmi reiau locul de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș începând de astăzi, luni 23 februarie 2015, odată cu depunerea la registratura Consiliului a solicitării în acest sens. Revenirea mea pe poziția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, deși nu a fost un scop în sine, mă bucură pentru că îmi oferă ocazia să-mi duc până la capăt proiectele începute și să salvez ce se mai poate salva din cele lăsate de izbeliște de executivul consiliului. Mai mult, această decizie îmi arată că motivarea admiterii acțiunii mele în instanță s-a făcut pe fond și nu pe formă, adică pe pașii procedurali săvârșiți de PSD în grabă, cu încălcarea multiplă a legii și regulamentelor  în vigoare„, spune Marian Vasile.

sursa foto: debanat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.