Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, nemulțumit de leafă!

0
299

Nicolae-Robu

Edilul Nicolae Robu este nemulțumit de salariul său de primar. Acesta consideră că nu câştigă pe cât ar fi normal în raport cu răspunderea pe care o are: aproximativ 1.200 de euro.

Totodată, el spune că decent ar fi să plece acasă cu 4.000-5.000 de euro de la Primărie. „ Eu însumi sunt nemulţumit de salariul meu. Nu cred că este corect ca salariul primarului unui oraş ca Timişoara să fie de circa 1.200 de euro. Nu cred că este un lucru normal. Este un lucru care lasă mirare şi în contactele pe care le am cu oameni din străinătate, dacă se ajunge la acest subiect, văd o mirare uriaşă din partea lor. Răspunderea este uriaşă. E normal ca preşedintele României să aibă un salariu atât de mic? Numai într-o ţară populistă se poate întâmpla aşa ceva”, sustine primarul Timisoarei, Nicolae Robu.

În plus, edilul spune că o altă variantă ar fi ca primarii din întreaga țară să aibă un salariu fix de bază şi să primească bonusuri în funcţie de realizări. „Se poate proceda şi altcumva: un salariu fix, plus bonusuri în funcţie de investiţiile care se fac, că una e să se consume banii pe funcţionare şi alta pe dezvoltare. Nimeni nu are răspunderea primarului. În plus, dacă eşti un primar preocupat… Eu pretind să sunt ultrapreocupat, adică vezi de fiecare proiect în parte. Eu mă implic personal şi le ştiu pe toate şi le impulsionez pe toate, mă implic în mersul lor. Sunt multe lucruri de pus la punct în România şi printre ele şi sistemul de salarizare, care trebuie să fie unul îndreptat către stimularea performanţei”, a completat Nicolae Robu.

În prezent, cel care câștigă cei mai mulți bani în cadrul Primăriei Municipiului Timișoara este secretarul instituției, Ioan Cojocari. Acesta a încasat, într-un an, 74.872 de lei, mai mult decât primarul Nicolae Robu, care a declarat venituri de 70.849 lei din exercitarea funcţiei de primar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.