Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal intră în renovare

0
273

spital municipal

Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal din Timișoara va fi extinsă și modernizată. Întreaga investiție este de trei milioane de lei, bani de la bugetul local.

Lucrările urmează să înceapă în următoarele săptămâni. La parterul clădirii principale a spitalului funcționează Unitatea de Primire Urgențe, care prezintă mai multe disfunctionalități: accesul principal al spitalului coincide cu sala de așteptare și spațiul de primire/triaj a pacienților funcționează în spații dezvoltate lateral față de intrarea principală, fără a exista o comunicare între acestea. Pentru realizarea obiectivului se propune dezvoltarea unui corp de clădire parter în curtea actuală, precum și amenajarea și reconfigurarea spațiilor existente. Alimentarea pentru instalațiile necesare se va face de la racordul existent al întregii clădiri.

Regimul de înalțime propus este o construcție parter (structura de rezistență din cadre metalice cu  închideri tip sandwich ), suprafața corpului existent reconfigurat și demolat = 175 mp, suprafața UPU propus (existent și extindere) = 628mp, suprafața construită nouă  = 453 mp.

10997850_10203472190916727_670549748_o

Potrivit managerului Spitalului Municipal, Octavian Mazilu, extinderea unității de primiri urgențe se va face pe locul actulei parcări din curtea spitalului.” Noul spațiu rezultat va fi cu 350 de metri mai mare decât cel actual.  Vom avea spații deschise care vor permite activitatea neîngrădită a medicilor care desfășoară urgența. În plan sunt prevăzute două paturi într-un salon special pentru urgențele majore, cazurile critice care necesită manevra de resuscitare. De asemenea sunt prevăzute 14 paturi pentru urgențele grave, dar care nu necesită manevra de resuscitare”, spune medicul Octavian Mazilu, directorul Spitalului Municipal Timișoara.

Termenul de execuție a lucrărilor este unsprezece luni, finalizarea urmând să aibă loc în luna ianuarie 2016. Pe toată perioada lucrărilor Clinicile Noi asigură servicicii medicale de urgență în condițiile de până acum.

Lucrările de modernizare şi extindere a Unității de Primire Urgenţe la Spitalul Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara vor fi executate de firma SC ALEX-DIA CONSTRUCT SRL.

10998496_10203472194676821_2057396443_o

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.