O nouă campanie de depistare a cancerului de prostată are loc la Timişoara

0
300

consultatii spital

Bărbații cu vârsta de peste 50 de ani pot beneficia de consultații gratuite de depistare a cancerului de prostată, la Timișoara. Campania va avea loc la finalul lunii și se adresează bărbaților cu simptome de tract urinar, nediagnosticaţi sau asimptomatici.

De săptămâna viitoare, persoanele interesate pot lua vouchere de la medicii de familie sau de la cabinetele de urologie din policlinici. Consultațiile sunt programate între 23 și 27 februarie, la Policlinica Spitalului Județean Timișoara. “Este foarte important ca publicul masculin să știe care sunt consecințele acestor afecțiuni ale prostatei. Am distribuit gratuit patrusute de vouchere pentru efectuarea unei analize PSA, cu care pacienții se pot prezenta în ambulatoriul de specialitate al clinicii”, spune prof. univ. dr. Viorel Bucuraş, şeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.

Campania “Săptămâna sănătăţii prostatei” este o acţiune voluntară a medicilor de la Clinica de Urologie, care vor lucra în afara orelor de program. Anual, la secţia de urologie sunt trataţi 200 de pacienţi cu cancer de prostată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.