Jandarmii timișoreni au derulat activităţi de pregătire cu procurorii militari

0
226

Foto BI 18

Jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara au avut ieri ocazia să se întâlnească cu procurorii Parchetului Militar din Timişoara şi să discute problemele legate de executarea atribuţiilor de serviciu. Astfel, au fost dezbătute subiecte referitoare la săvârşirea de infracţiuni la ordinea şi disciplina militară, executarea atribuţiilor, atât pe timpul serviciului cat şi afara lui, executarea misiunii de punere în aplicare a mandatelor de aducere emise de către instanţele de judecată, abuzul în serviciu.

BI 18

Potrivit reprezentantilor Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, nu au fost constatate fapte cu caracter penal în care să fie implicaţi militarii unităţii.  Totodată, a mai fost prezentată şi cazuistica în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de către militari precum şi drepturile şi obligaţiile jandarmilor pe timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, folosirea forţei şi a mijloacelor din dotare.

Pe parcursul desfășurării programului au mai fost dezbătute şi probleme legate de întocmirea actelor de sesizare a constatării infracţiunilor flagrante, ca urmare a executării acţiunilor jandarmilor, pe genuri de misiuni. Activitatea face parte din cadrul programului anual de pregătire al personalului Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara, program în care a fost inclusă şi această categorie de pregătire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.