Clinica de Urologie așteaptă bani de la CJT pentru renovarea secției

0
270

spital judetean (Mobile)

Transplanturile renale vor fi reluate la Spitalul Județean din Timișoara abia după reabilitarea secției de urologie. Aceasta va intra în modernizarea cu fonduri de la Consiliul Județean Timiș.

Sunt necesare aproximativ 300.000 euro pentru investiții, astfel că doar instalaţia de aer laminat costă 180.000 euro. Potrivit reprezentanților instituției, de zece ani nu se mai face transplant renal la Timişoara. „Nu au corespuns sălile de operaţie. Când vom avea avizul, atunci vom efectua din nou transplantul”, spune prof. univ. dr. Viorel Bucuraş, şeful Clinicii de Urologie din cadrul Spitalului Judeţean Timişoara.

Autoritățile vor să realizeze un bloc operator nou și să reabiliteze saloanele însă sunt necesari bani și de la Ministerul Sănătății. Consiliul Judeţean Timiş a aprobat fondurile pentru demararea studiului de fezabilitate, în urma căruia să rezulte suma de bani necesară pentru reabilitarea blocului operator. “Noi suntem gata să reluăm programul de transplant renal, mai ales că ni s-a promis sprijinul material din partea CJT pentru refacerea a două săli de operație, la nivelul standardelor europene existente”, completează prof. Viorel Bucuraş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.