Vineri se anunță proteste! Sindicaliștii ies în stradă!

0
276

proteste

Angajații mai multor primării din județul Timiș, dar și din țară vor intra vineri în grevă. Astfel, timp de jumătate de oră, aceștia își vor întrerupe activitatea, în speranța că Guvernul le va lua în calcul solicitările.

În județul Timiș vor protesta peste 1.300 de angajați de la peste 60 de primării, iar la nivel național s-au anunțat aproximativ 10.000 de protestatari. Printre admnistrațiile locale care nu s-au aliniat acestei acțiuni se numără Primăria Timișoara.

proteste sindicalisti

Sindicaliştii din administraţia publică locală ies în stradă pentru a cere Guvernului tichete de masă sau norma de hrană pentru toţi angajaţii, dar și salarii mai mari. „Avem salariați din primării de comune care pleacă acasă cu 600-700 de lei, iar acesta este motivul pentru care unele primării au ajuns să nu mai aibă cu cine să lucreze. Un domn primar dintr-o primărie din județul Timiș, din câte știu primarul de la Traian Vuia, s-a dus anul trecut la domnul prefect și i-a spus că îi predă ștampila pentru că îi pleacă angajații din primărie și nu mai are cu cine să lucreze. Și probabil acest nu este singurul caz din județ”, susține Tiberiu Negrei, preşedintele Sindicatului Liber al Salariaţilor din Primăria Timişoara.

În cazul în care protestul de vineri nu va avea efectul scontat, sindicaliștii sunt hotărâți să continue greva pentru o perioadă nedeterminată.

proteste sindicalisti 2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.